• (+30) 2431772913
  • 421 32, Ελ. Βενιζέλου & Ζάππα 20 (ισόγειο), Τρίκαλα
  • info@bougla.gr
  • ☰ Είσοδος

INGREECE: ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ

 Η υγειονομική κρίση που προέκυψε στις αρχές του 2020, μετά το πρώτο σοκ, μας έδωσε το έναυσμα για ανεύρεση  νέων τρόπων αναζήτησης και υπόδειξης ακινήτων αλλά και αναζήτησης νέων αγορών και πελατών αντίστοιχα. Η ανάγκη εναρμόνισης με τα νέα δεδομένα και η ταχύτητα διάδοσης ειδήσεων και προϊόντων μέσω του διαδικτύου μας άνοιξε ένα παράθυρο στον κόσμο και δημιούργησε την ανάγκη για εξωστρέφεια.

 Ο  Covid_19 ανέβαλε επ’ αόριστον τις διεθνής εκθέσεις κάθε είδους και έφερε στη θέση του τις διαδικτυακές.

 Η διαδικτυακή έκθεση ακινήτων ingreeceproperty η οποία θα διενεργηθεί από 19 έως 25 Απριλίου του τρέχοντος έτους, με την συνεργασία της  Ρωσικής εταιρείας διοργάνωσης διαδικτυακών εκθέσεων ακινήτων της  MIPIF και την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του προγράμματος για τη χορήγηση "χρυσής βίζας" που ξεκίνησε το 2014, οι Ρώσοι ιδιώτες απόκτησαν 880 άδειες έναντι 23.785 αδειών που αποκτήθηκαν από πολίτες εκτός Ε.Ε., αναρριχώμενοι στην τρίτη θέση πίσω από Κινέζους και Τούρκους υπηκόους.

 Παράγοντες της αγοράς ακινήτων εκτιμούν πως η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τους επενδυτές από Ρωσία, Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή σε ελληνικά ακίνητα, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στη χαμηλή διείσδυση των Ελλήνων μεσιτών στην εν λόγω αγορά.

 Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τη ρωσική αγορά κατά τις προηγούμενες διοργανώσεις, το 44% των ενδιαφερομένων αναζητούν διαμερίσματα σε αστικά κέντρα, ποσοστό 36% ενδιαφέρεται για ξενοδοχειακές υποδομές ενώ υπάρχει και ένα 5% το οποίο ενδιαφέρεται για την αγορά ολόκληρων νησιών.

 Σημειώνεται  πως η πλειονότητα των υποψηφίων αγοραστών διαθέτουν ποσά μεταξύ 250.000 (που αποτελεί εξάλλου το όριο για την απόκτηση "Χρυσής Βίζα") και 500.000 ευρώ. Παρόλα, αυτά ήδη έχει πραγματοποιηθεί συναλλαγή της τάξης των 4,5 εκατ. ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει τα περιθώρια προσέλκυσης υψηλών εισοδημάτων.

 Αν και έως σήμερα, το ενδιαφέρον όσον αφορά τη γεωγραφική αναζήτηση ακινήτων περιοριζόταν στα μεγάλα αστικά κέντρα, την Χαλκιδική και την Κρήτη, ωστόσο, ήδη καταγράφεται ενδιαφέρον και για άλλες περιοχές της χώρας, όπως πόλεις που αποτελούν και, πανεπιστημιακά κέντρα αλλά νησιά, που έως πρότινος βρίσκονταν έξω από το "ραντάρ" των Ρώσων ενδιαφερομένων. η επικείμενη έκθεση που αναμένεται να συγκεντρώσει 20.000 διαδικτυακούς επισκέπτες αποτελεί ευκαιρία για μεσίτες ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας, προκειμένου να παρουσιάσουν τον προϊόν τους. Επικαλείται δε την κατά 50% της αύξησης των συναλλαγών αγοράς ακινήτων στην Ισπανία από Ρωσόφωνους, μετά την ολοκλήρωση αντίστοιχης διαδικτυακής έκθεσης ακινήτων και πάλι από την MIFIP.

 Σημειώνεται, επίσης πως παρά την πανδημία και την εύλογη διαταραχή στην κτηματαγορά, το υβριδικό μοντέλο παρουσίασης ακινήτων διαδικτυακά κερδίζει ολοένα έδαφος. Μάλιστα, η ωρίμανση των αγοραπωλησιών εξυπηρετείται πλέον με τα ψηφιακά μέσα, καθώς πέρα από την περιήγηση, ολοκληρώνονται και βασικά στάδια της διαδικασίας ελέγχου ακινήτων και συμβολαίων.

 Σκοπός του γραφείου μας είναι να κάνουμε μια παρουσίαση της περιοχής, με τα Μετέωρα (έναν από τους 10 πιο αναγνωρίσιμους προορισμούς στον κόσμο), τα Τρίκαλα, τον αξιοπρόσεκτο ορεινό όγκο. Να δώσουμε στους υποψήφιους πελάτες μας να καταλάβουν  γιατί αξίζει να ζήσει και να επενδύσει κάποιος στην περιοχή μας, όπως κάνουμε κι εμείς.

 Σε εικοσάλεπτο σεμινάριο θα γίνει παρουσίαση με θέμα:  «Τρίκαλα, πόλη να ζήσεις και να επενδύσεις», με σημαντικές πληροφορίες για την περιοχή, τα έργα ανάπτυξης που αναμένονται και το τουριστικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει  η περιοχή, αλλά και οι νέοι ορίζοντες που ανοίγονται με ένωση της Ε-65 με την Εγνατία οδό στα Γρεβενά, αλλά και με την ΠΑΘΕ στη Λαμία.

 Η παρουσίαση των 25 ακινήτων θα περιλαμβάνει 6  φωτογραφίες, μικρό βίντεο και μια περιγραφή 500 χαρακτήρων στα Ρώσικα.

 Αν θα θέλατε να συμπεριλάβουμε το ακίνητό σας στην έκθεση επικοινωνήστε μαζί μας και θα συνεργαστούμε για την καλύτερη δυνατή παρουσίαση του ακινήτου σας.  

Νέα Ακίνητα